The popular barbie girl- chapter 3

image

Judul: the popular barbie girl
Author: jung luna
Genre: school life
Main cast: jessica and exo
Other: snsd, beast
Note: annyeong aku minta maaf karna aku baru post ff ini tapi ini short version ok? And warning it’s full of typo.

Author pov.

– mereka sampai di jeju island.siswa dan siswi yang mengikut percutian itu sangat gembira.wajah mereka cerah seperti cahaya lampu saat melihat pemandangan laut jeju tetapi hanya 8 yeoja dan 12 namja yang mungkin bersedih.

” eonni kenapa jessica eonni tidak ikut? Katanya dia ikut!” kata tiffany kepada taeyeon.” molla” jawab taeyeon sambil mengambil tas nya.

” aaahhhh tidak seru kalau tak ada jessica eonni….aku baru mahu bermain dengan nya di tepi pantai” kata yoona.

“dia tidak ikut…alasannya ada urusan keluarga di california” jawab yuri.
” tahu dari mana kau yuri” tanya taeyeon.” dia telefon tadi” jawab yuri.

Yuri memang sangat akrab dengan jessica.jika ada sesuatu masalah jessica orang pertama yang akan tahu masalah itu adalah yuri begitu juga sebaliknya.

– exo side.

” kenapa jessica tidak ikut, suho?” tanya luhan kepada suho.” yuri kata jessica harus ke california kerana ada urusan keluarga” jelas suho.

‘ sial ! Aku baru mahu tidur dengan jessica !’ batin mereka semua dengan serentak.” aaahhh…bukan selalu kita dapat keluar dengan dia, dalam kertas itu kata kalau jessica ada, dia akan satu group dengan kita, malah satu tenda lagi! Aku kan mahu tidur sebelah dia” kata kai.

” ya!ya!ya!” jerit mereka semua.

” KRING ~KRING”
Ponsel sehun bergetar.sehun melihat ke layar ponsel smart phone nya.dan akhirnya tentera nama jessica disitu yang ditunggu dari tadi.segera namja putih itu menjawab panggilan yeoja yang dicintainya itu

” sicachu!! Kenapa kamu tidak jadi ikut kami? Kamu tahu kita satu group kalau kamu ada tapi kamu tidak ada.kamu okey kan? Cepat beritahu aku kenapa!” kata sehun laju.

” ya hyung! Lihat itu sehun.hilang terus cadelnya ketika dengan jessica” bisik chanyeol ke luhan. ( kembali ke hunsica)

” mian sehunnie~ aku ada urusan mendadak di california.Mulanya aku juga tidak mahu ikut tapi appa memaksaku.mian hunnie! Aku janji aku lakukan apa yang kalian mahu” kata jessica.

” chinjja! Ok.setelah kamu pulang nanti aku bakalan kasi tahu apa yang aku mahu.janji ya! Oh ya! Bila kamu pulang?”

” seminggu lagi” kata jessica perlahan.
” ohhhh seminggu….whattt! Seminggu! Aahhhh kenapa seminggu??.itu lama sicachuuuu!!” rengek sehun.

” mian hunnieee!! Nanti aku traktir kamu bubble tea ok?” tawar sica.
” ok ” kata sehun putus asa.
” bye sehun.oppa aku panggil” kata jessica.” bye sica”.

Jessica mematikan taliannya tapi tidak dengan sehun.namja putih itu tiba tiba mendapat idea.dia ingin mengenakan hyungdeulnya.

” bye sica sayang! Nado saranghae.jaga kesihatanmu sica.saranghae chagii!” kata sehun kuat.

Hyung hyungnya yang  tadi mendengar percakapan sehun langsung berlari kearah sehun terutama kai dan luhan

” yakkkkk!! Kapan kau dan jessicaku pacaran eoh?? Tega sekali kau sehun!” teriak kai.

” yakkk! Kenapa kau panggil yeojaku chagi?? Kau mahu MATI mr.oh sehun??!?!” kata luhan sambil menekankan perkataan mati.

Mereka semua protes dengan sehun.namja kaya itu hanya tertawa gila.

” hahahahaha! Hyung semua ini bodoh!.. Hahaha…” tawa sehun semakin meledak-ledak.mereka yang merasa dikatakan bodoh terus menonjok kepala sehun dengan geram.

” mian hyung aku hanya bercanda.Itu sama sekali tidak benar kok! Mian ya!”

‘ untung hanya bercanda’ batin semua kecuali sehun yang sekarang masih tertawa.

Setelah 3 hari di jeju, mereka semua pulang ke kota seoul yang sangat sibuk san sesak.Yoona dan hyoyeon mengambil banyak gambar di sana.

—————————————

Jessica pov.

Aduh lelahnya! Aku baru saja pulang dari california dan sekarang aku mahu tidur di atas kasur king sizeku yang sangat empuk.selepas mandi aku melangkahkan kakiku menuju kasur kesayanganku tetapi tiba- tiba pintu kamarku terbuka dan munculah seorang namja tinggi.

” ohhh kris! Kenapa kau disini naga?” tanyaku sambil  duduk diatas katil.
Kris berjalan kearah aku dan dusuk disampingku.” sica! Kamu mahu tidur?”

” emm”
” itu apa?”
” kado”
” ohhh…untukku?”
” ani, itu untuk semua teman kita.

Aku membaringkan badanku di atas kasurku tetapi aku juga merasa sesuatu di sebelahku.aku memalingkan badanku dan ternya itu KRIS.

” yak! Pulanglah kau! Jangan tidur disini! Jangan ganggu aku pabo!” teriak jessica.

” kau jahat sekali sica.Aku kan hanya mahu tidur denganmu.sudah lama kita tidak tidur bersama.kali terakhir, waktu umur kita masih kecil.jebbal!” kata kris sambil pamerkan puppy eyesnya.

” isshh..arraseo tapi hanya kali ini ok?”
” ok boss”

————————————–

SM high school

Author pov.

– jessica sampai di pintu gerbang sekolahnya.dia memakirkan kereta mewahnya di tempat parkir.

Jessica masuk ke dalam sekolah daddy nya itu.ramai siswa dan siswi yang kagum dengan jessica.walaupun dia anak orang yang berada tetapi dia sangan lembut dan tidak sombong.

” annyeong!!” teriak jessica ketika sampai di group temannya snsd.

” sica!!!!! Aku rindu kamu!” kata tiffany sambil memeluk jessica.Mereka semua peluk antara satu sama lain.” ohh ya! Aku punya kado untuk kalian” kata jessica.8 yeoja cantik itipun langsung berbinar matanya saat mendengar perkataan hadiah apalagi yang memberinya adalah jessica.

Hadiah yang dibeli oleh jessica memang sangat bagus,cantik dan teutamanya pasti hadiah itu mahal.jessica adalah member terkaya diantara temannya.

” hadiah!!! Wahhh” teriak mereka semua.Ketika itu, exo sedang berencana ke kantin dan tidak sengaja mereka melihat jessica.

” yak! Itukan jessica! Kapan dia pulang?”
” kemarin” kata sebuah suara yang menjawab pertanyaan baekhyun dan ternya itu adalah kris.” ohhh”

” bagus! Aku harus tuntut janji nya kepadaku” kata sehun.

” janji? Kau ada perjanjian dengan dia sehun?” tanya lay.
” ya”.

Setelah menjawab pertanyaan lay sehun terus berlari kearah 9 yeoja cantik itu.
” hai noona! Aku pinjam jessica sebentar ne? Bye!” kata sehun laju dan terus menarik jessica ke lab.

” yakk! Mahu kau bawa mana jessica?” teriak taeyeon.

Mereka memasuki lab bawah tanah yang jarang digunakan di sekolah itu.

” kau kenapa bawa aku ke sini?” tanya jessica.

” pasti untuk tuntut janjimu ms.oh” kata sehun.
” yak! Kapan aku jadi isterimu eoh? Soal janji nya aku akan teman kamu beli bubble tea kamu kok.jangan risau.” kata jessica dan segera ingin pergi tetapi diatahan oleh siapa lagi kalau bukan sehun.

” itu janji pertama.kamu masih ada satu lagi janji.” ujar sehun.

” ohh yang itu! Ok! Tell me your wish sehun” kata jessica sambil meletakkan tangan lentiknya di telinga putihnya seakan dia mendengar permintaan jessica.

” poppo” ujar sehun di telinga kanan jessica.cucu daripada bekas presiden korea itupun membulatkan matanya lucu.” apa tidak ada permintaan lain sehun.Apa saja selain it..u” kata jessica gugup kerana dia dihimpit oleh sehun di dinding.

” kamu hanya ada 2 pilihan antara poppo atau kamu harus menjadi isteriku” kata sehun tepat di telinga jessica.

Yeoja itu memejamkan matanya.” ohh ok! Aku pilih poppo saja mungkin itu lebih bagus.” kata jessica dengan ragu.

Sehun mendekatkan mukanya kearah jessica dan…….

” KRING ~KRING”

Bunyi bel sekolah yang kuat itu telah pun menggangu kebahagiaan sehun.

‘ arrghhh…bel sialan’ batin sehun.
Jessica mendorong sehun dan terus berlari keluar dari lab itu dan meninggalkan sehun.

Seorang namja yang berdiri di hadapan kaca  tingkap besar di ruang lab itu mengepalkan tanggan nya.

” kau hanya milikku jessica jung” gumam namja itu geram.” hanya milikku” tambah lagi namja yang bernama lengkap ‘ xi luhan’ itu.

——–

” jessica kamu kenapa baby? Seperti baru melihat hantu sahaja” kata kai yang tidak sengaja bertemu dengan jessica di koridor.

” aku duluan” kata jessica cepat dan langsung menuju kearah uks.

” baby tunggu aku! Kamu kenapa?” kata kai masih terus mengejar jessica.

” aku okey kai. Tolong jangan ganggu aku ” kata jessica sambil memegang bahu kai.” ok sayang!” kata kai.

Namja berkulit coklat itu pergi kearah kantin kerana cacing di perutnya meminta makan.tiba- tiba seorang namja berlari kearah jessica  dan terus menarik jessica masuk kedalam uks dan mengunci pintunya.

‘ apa lagi ini?’ batin jessica dan ternya itu adalah……

    

             To be continued…..

Annyeong! Akhirnya selesai sudah chapter 3 nya….aku tahu ini kependekan tapi aku betul betul minta maaf kerana sekarang aku lagi exam akhir…jadi aku harus tumpu pada ujian aku dulu.jeongmal mianhae chingu.

Mungkin aku akan hiatus sebentar.kepada readers yang ada pertanyaan boleh tulis di komentar dan aku cuba untuk membalas pertanyaan kalian and mian for the typo.annyeong (bow).

16 thoughts on “The popular barbie girl- chapter 3

  1. Wahhh thor~ akhirnya di post juga ff nya, aku udh nungguin lamaa😦 .. Btw makin seru aja ceritanya!! Eh iya orang yang narik Jess ke uks siapa?? Aku harap sih itu Kris kalo enggak ya Luhan xD😀, Hmm penasarannn juga sihh… Btw ditunggu next chap nya thor^^, and semangat buat ujiannya thor🙂

  2. Thorrrr😦 Kok Pendek critanya ?? Uwaaa ~~~ Smuanya manja dan sayang ama Jessica🙂 Jangan lama ya hiatusnya thorr🙂 Good Luck for Your Final Exam😀 Fighting❤

  3. Wahh akhirnya di post jg setelah sekian lama nunggu,, siapa ya namja yg narik sica ke UKS?? , di sini namja yg paling bepengaruh itu sehun, luhan sama kris ya,, oke semangat ya buat ujian nya, di tunggu kelanjutannya

  4. Semua cerita yang author bikin bagus semua tapi hampir semua kependekan padahal seru loh
    Terus yang Tarik Sica ke uks Siapa mungkin luhan oh iya itu kan ditarik ke uks biasanya Kalo aku baca ff Kalo di Tarik ke uks pasti Menuju yadong *wahotakyadongmulai
    Thor Ada Adegan yadong engga ?
    Udah sekian dulu
    Gomawo

    Keep Writting Thor
    FIGHTING =)

    • Ohhhh..mian.tunggu saja kelanjutan nya.luhan atau orang lain yang narik jessica ke uks.kyaaaaa! Aku belum menuju ke adegan itu lagi tapi mungkin ada dikit.hehehe.gomawo commentnya chingu

  5. Lanjutin ya thor…..pengen tau siapa yang namja yang narik jessica ke uks dan ngunci uks nya….

    DAEBAKK…..ツ♡

  6. Duh….sorry ya thor sebenar’a aku udh lama baca ini ff tp br komen sekarang soal’a males bngt buat log in ke wp aku trs aku jg udh bca yg chap 4nya*curhat….jd skarang bingung mau komen apa??
    Seprti biasa aku suka bngt ini ff trs cerita’a jg mkn seru deh…dua jempol buat author’a 👍👍

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s