The popular barbie girl ( special flashback)

image

Nama author: jung luna
Judul: the popular barbie girl
Main cast: jessica and luhan
0ther cast: bomi and kikwang
Genre: sad ( gagal), romance, school live.

Flashback pov

Jessica story:

Seorang yeoja sedang berjalan dengan gembira nya sambil membawa kotak yang berwarna hitam putih.

” semoga kikwang mengingati bahawa hari ini adalah hari anniversery kami tahun kedua” gumam jessica sambil mengembangkan lagi senyuman nya.

Myungdong apartment

Jessica tiba di hadapan pintu apartment kikwang.Dia menekan possword diluar rumah kikwang.Jessica sengaja tidak memincit bel apartmen kikwang kerana dia ingin memberi surprise kepada namjachingu nya itu.

” kasut siapa ini? Apa eommonim ada di dalam? Bodoh ah…masuk saja” kata jessica dan terus masuk ke apartmen kikwang yang mewah itu.

kamu lucu sekali”
” saranghae chagi”

” suara siapa itu? Seperti suara yeoja” kata jessica sedikit ragu.Dia mendekati pintu bilik kikwang yang tertutup rapat itu dan menolak nya.

” BRAK”

kotak yang dipegang jessica jatuh ke lantai.Mata nya memanas dan bersedia untuk mengeluarkan air mata nya.

” apa yang kalian lakukan??”

Kikwang yang sedang bercanda dengan bomi itu kaget.Mereka berdua segera bangun dan dengan cepat memakai pakaian mereka.

” jess…aku bisa jelaskan”

” CUKUP! AKU TIDAK MAHU MELIHAT MUKA KAMU DAN MUKA YEOJA MURAHAN ITU! KALIAN BERDUA SAMA! ” teriak jessica.

Kikwang mendekat kearah jessica dan menggengam tangan jessica.yeoja barbie itu melepaskan gengganman mereka.kikwang menarik nafasnya
” jess..i can explain it to…”

” Plak”
Tangan jessica sudah dengan cepat nya melayang ke arah pipi kikwang.
Pipi kikwang memerah dan meninggalkan kesan di sana.

” WHO I IN YOUR LIFE?? ANSWER ME KIKWANG! IS IT JUST YOUR SLAVE?? I CAN’T BELIEVE IT THAT YOU CHEAT ON ME! THANK YOU BECAUSE HURT MY HEART!” teriak jessica lagi dan kini jessica berjalan mendekat kearah bomi dan..

” plak”

” jessica!!” teriak kikwang, bukan, tapi membentak.

” jadi kamu juga membentak aku kerana yeoja ini?”

” jess..ani..kamu salah paham” kata kikwang gugup.

” terima kasih untuk 2 tahun yang bermakna.mulai detik ini, Hubungan kita berakhir dan kamu mahu tahu apa yang paling sakit? Hubungan kita berakhir tepat pada hari 2 tahun kita bersama, tepat pada hari yang sama dan…”

” tepat pada waktu ketika kita mulai berpacaran” kata jessica sambil mengeluarkan air mata nya.Bomi?? Yeoja itu hanya menunduk dengan senyuman kemenangan.

Dengan cepat jessica keluar dari bilik kikwang dan berlari meninggalkan apartmen kikwang itu.

Namja itu bodoh.Dia tidak mengejar jessica tapi malah berdiam di depan pintu kamar nya dan mengalirkan anak sungai di pipi nya.Dia menoleh dan melihat kotak yang dibawa jessica tadi.

Dia membuka kotak hitam putih itu.

Dia membaca surat yang ditulus jessica.

image

Dia mengambil bracelet yang jessica belikan untuk nya.

” oppa..aku..”
” DIAM…PERGI KAMU!” bentak kikwang kepada bomi.

Yeoja itu kesal dan terus keluar dari apartmen kikwang.

End flashback.

” begitu cerita nya.Karna itu aku belajar dan duduk  di california.” kata jessica kepada luhan.

Namja cantik itu shock.Bukan saja cerita jessica yang menyedihkan itu membuat nya shock tetapi ada sesuatu yang lebih membuat nya shock.

‘ bomi..yeoja  itu’ batin luhan.

” luhan! Apa kamu mendengarkan aku?” tanya jessica sambil mengelap air mata nya yang sempat jatuh saat memceritakan cerita lama nya.

” jess…apa kamu tahu, bomi itu….”
” kenapa dengan bomi itu? Aku cuma tahu yang bomi itu perampas” kata jessica geram.

” adalah mantan yeojachinguku” sambung luhan.

Jessica memandang kerah luhan seperti memberi sinyal ‘ serius?’

” kami juga pacaran selama 2 tahun tapi aku rasa kami bukan seperti couple yang lain” kata luhan.

” wae? Kalian kan kekasih..opps..”
” gwenchana.Sudahlah! Aku tidak mahu bicara kan soal yeoja gila itu” kata luhan.

” kamu mahu makan….”
” aiskrim!!!” teriak jessica memotong ucapan luhan.

” ok.kajja…tapi sebelum itu…”

” CHU~”

” semoga ciuman itu bisa menghilangkan ingatan kikwang ”

luhan dengan cepat mencium pipi kanan jessica dan terus berlari meninggalkan jessica yang masih blank.

1,2,3~

” luhannnnnn!” teriak jessica dan terus mengejar luhan.

” dasar…anak itu, sembarangan mencium yeoja cantik itu.Aku jadi tertarik dengan yeoja itu, mungkin bisa menjadi isteri luhan nanti?” gumam seorang yeoja yang berumur 52 tahun itu.

Yap! Ms.xi, eomma luhan sedang melihat aksi mereka dari jendela besar di ruangan kerja nya.Jessica dan luhan???

Masih berkejaran di taman mewah rumah keluarga xi.

To be continued….

Annyeong! Akhirnya siap sudah chapter ini.Aku harap kalian mengerti alur cerita ini…hehehe…

Untuk chapter ini harus ada banyak comment kerana chapter ini bergantung dengan chapter selanjut nya.

Kalau tidak ramai yang comment??? Bagaimana ya…..kalian comment yang panjang deh.Tapi yang berkaitan ya??

Annyeong! Maaf kalau aku repotin kerana aku memang ada sikap begini dari dulu…hehehe…mian sekali lagi.

24 thoughts on “The popular barbie girl ( special flashback)

  1. yah kependekan padahal lagi serius thor/gampar/
    luhennn kenapa kamu main nyium nyium aja, izin dulu padahal(?) eh tapi nanti digampar duluan

  2. Yeeee luhan cari kesempatan… Eh senpai salam kenal nih… Gue mampir karena suka liat epep disini banyak yg updatte … Cerittana sedikit lucu…. Tapi ttetep dong updatte…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s